Спосіб отримання порошку срібла - Байрачний, Борис Іванович; Ляшок, Лариса Василівна; Орєхова, Тетяна Василівна; Горова, Тетяна Миколаївна (ДП "Український інститут промислової власності", 2008)
1. Спосіб отримання порошку срібла, який включає осадження хлориду срібла з розчину нітрату срібла водорозчинним хлоридом, обробку суспензії хлориду срібла, відновлення срібла з суспензії, промивку осаду порошку срібла, сушку та просіювання, який відрізняється тим, що обробку суспензії свіжоосадженого хлориду срібла проводять розчином хлориду калію до концентрації в реакційному середовищі 50-60г/дм³ та розчином гідроксиду амонію до концентрації в реакційному середовищі 8-10г/дм³. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що відновлення срібла з отриманої суспензії проводять під дією електричного струму при густині струму 12-14А/дм², температурі 40-50 °С та перемішуванні.
Keywords: модель корисна; патент; гідроелектрометалургія; метал благородний; галогенід