Структурно-логічна архітектура та модулі вбудованих засобів діагностування інтерактивних комп'ютерних мереж - Корольова, Яна Юріївна; Деменкова, Світлана Дмитрівна; Рожнова, Т. Г.; Клименко, Л. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Модифіковано алгоритмічну процедуру виявлення замкнених розбиттів станів клітинного автомата та показано, що запропонований підхід дозволяє реалізувати функціональний модуль інтерактивної комп’ютерної мережі (ІКМ) у вигляді однонаправленої КЛБ-мережі на базі FPGA. Модифіковано методику та процедуру синтезу одновимірних ІКМ з резервними функціональними модулями (ФМ) та вирішено задачу оптимального розміщення резервних ФМ у структурі ІКМ з урахуванням критерію мінімізації обміну даними між модулями. Обґрунтовано межі довжини маршрутів у двовимірній ІКМ, які використовуються для вибору найкращого варіанта реконфігурації системи. The algorithmic procedure for detecting closed partitions of cellular automaton states has been modified, and it has been shown that the proposed approach allows the implementation of a functional module of an interactive computer network in the form of a unidirectional network based on FPGA. The methodology and procedure for synthesizing one-dimensional ICMs with backup functional modules (FM) have been modified, and the problem of optimal placement of backup FMs in the ICM structure has been solved, taking into account the criterion of minimizing data exchange between modules. The limits of route lengths in a two-dimensional ICM, which are used to select the best option for system reconfiguration, have been substantiated.
Structural and logical architecture and modules of built-in diagnostic tools for interactive computer networks
Keywords: інтерактивна комп'ютерна мережа; мережа що реконфігурується; система управління; interactive computer network; reconfigurable network; control system