Аналіз професійних захворювань за останні роки - Любченко, Ірина Миколаївна; Мезенцева, Ірина Олександрівна; Неклюєнко, К. М. (ГО "СФБЖДЛ", 2016)
У статті показано стан професійних захворювань. Наведенo статистичні дані в Україні за 2015 рік за найбільш небезпечними регіонами та галузями економіки. Висвітлено домінуючи причини формування несприятливих умов праці.

The status of occupational diseases are presented in this article. Statistics of the most traumatic regions and industries are shown in Ukraine in 2015. Also the dominant reasons for formation of injury are described.
Analysis of occupational diseases in resent years
Keywords: виробничий травматизм; умови праці; нещасні випадки; стреси; industrial injuries; occupational diseases; working conditions