Роль маркетингових стратегій у розвитку підприємств: аналіз основних підходів і їх вплив на конкурентоспроможність - Райко, Діана Валеріївна; Масалаб, Олександр Васильович (ФОП Лібуркіна Л. М., 2024)
Проаналізовано роль маркетингових стратегій у розвитку підприємств та їх вплив на конкурентоспроможність. Здійснено огляд основних підходів до маркетингу, таких як стратегії продукту, ціни, розповсюдження та просування, і їх застосування у сучасному бізнес-середовищі. Зроблено акцент на важливості правильного вибору та ефективного впровадження маркетингових стратегій для забезпечення конкурентної переваги підприємству. Результати дослідження демонструють, що успішні стратегії маркетингу сприяють залученню та утриманню клієнтів, підвищенню обсягів продажів та підвищенню прибутковості. Висловлено рекомендації щодо оптимізації маркетингових зусиль підприємств з метою досягнення стабільного й успішного розвитку.

This tezis (article) analyzes the role of marketing strategies in the development of enterprises and their impact on competitiveness. An overview of the main approaches to marketing, such as product, price, distribution, and promotion strategies, and their application in the modern business environment is provided. Emphasis is placed on the importance of selecting and effectively implementing marketing strategies to ensure the competitive advantage of the enterprise. The research results demonstrate that successful marketing strategies contribute to attracting and retaining customers, increasing sales volumes, and enhancing profitability. Recommendations are made for optimizing the marketing efforts of enterprises to achieve stable and successful development.
Keywords: маркетинг; маркетингові стратегії; розвиток підприємств; бізнес-середовище; marketing; marketing strategies; enterprise development; business environment