Карта індивідуального латерального профілю - Глядя, Сергій Олександрович; Блещунова, Катерина Миколаївна; Борейко, Наталя Юріївна; Юшко, Олексій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Методичні рекомендації підготовлено для студентів денної форми навчання усіх спеціальностей НТУ «ХПІ» (основна медична група, спеціальна медична група). Запропоновано студентам визначити свій індивідуальний латеральний профіль (профіль латеральної організації) - індивідуальне поєднання функціональної асиметрії півкуль, моторної і сенсорної асиметрії. Кількість сполучень всіх ознак асиметрії показує різноманіття латеральних профілів – це індивідуальність і неповторність нервових зв'язків людини. Дані обставини впливають на стиль навчання, розвиток творчих здібностей, спортивних здібностей тощо. Надано зразок структури практичної роботи.
Keywords: методичні рекомендації; фізичне виховання; практичні роботи; головний мозок; асиметрія півкуль головного мозку; функціональні асиметрії; сенсорні асиметрії