Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств - Чорна, Марина Віталіївна; Глухова, Світлана Вячеславівна (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2012)
Монографія висвітлює розвиток теоретичних положень і розробок методичного та практичного інструментарію оцінки ефективності інноваційної діяльності підприємств. У роботі уточнено економічну сутність та взаємозв'язок базових понять теорії інновацій, визначено зміст поняття "ефективність інноваційної діяльності підприємства". Обґрунтовано систему оцінки впливу чинників на інноваційну діяльність підприємства, запропоновано методичний підхід до оцінки результативності інноваційної діяльності підприємств. Подано авторські розробки щодо вдосконалення інструментарію оцінки ефективності інноваційної діяльності підприємств, які включають у себе комплексну систему показників. Обґрунтовано модель споживчого вибору інноваційної продукції та запропоновано методичний підхід до оцінки інноваційного ризику. Монографія призначається для широкого кола економістів-теоретиків, практиків, науковців.
Keywords: інноваційна діяльність; діяльність підприємства; оцінка результативності; інновація; економічні процеси; технологія оцінювання