Роль исследований крутильных колебаний валопроводов в развитии динамики машин - Ларин, Андрей Алексеевич (Центр пам'яткознавства Національної академії наук України, 2009)
У статті розглядається історія досліджень крутильних коливань систем з двигунами внутрішнього згоряння. Розповідається про внесок українських вчених в вирішення цієї проблеми та наводяться приклади ліквідації небезпечних коливань.

This paper deals with history of research of torsion vibrations within systems of combustion engines. The role of Ukrainian scientists in solving this problem is described and samples of undesirable vibrations elimination are shown.
Keywords: динамика машин; теория колебаний; валопроводы; крутильные колебания; механика