Розрахунок надійності застосування сонячних колекторів - Селіхов, Юрій Анатолійович; Горбунов, Костянтин Олександрович; Миронов, Антон Миколайович; Ільченко, Марія Володимирівна; Перемот, К. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У цій статті представляємо фінансову оцінку передбачуваних витрат і одержуваного результату, оцінку прибутковості проекту, і економічної доцільності розробки і впровадження одноконтурної сонячної системи в теплоенергетичній установці, а також порівняльну оцінку вартості одноконтурної сонячної системи із вітчизняних матеріалів з вартістю системи із закордонних матеріалів.

In this article we present a financial assessment of the expected costs and the obtained result, an assessment of the profitability of the project and the economic feasibility of the development and implementation of a single-circuit solar system in a thermal power plant, as well as a comparative assessment of the cost of a single-circuit solar system made of domestic materials with the cost of a system made of foreign materials.
Calculation of reliability of using solar collectors
Keywords: сонячна система; теплоенергетична установка; сонячна енергія; сонячні колектори; гаряче водопостачання; вимірювання теплової енергії; екологічна обстановка регіону; single-circuit solar system; thermal power plant; solar energy; solar collectors; hot water supply; measurements of thermal energy; ecological situation of the region