Основи реагентного зневоднення кам'яновугільної смоли - Банніков, Леонід Петрович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Борисенко, Олександр Людвикович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У монографії викладено наукові основи впливу на чинники обводнення кам’яновугільної смоли, а також способи підвищення плинності смоли з високим ступенем піролізу та розроблено фізико-хімічні засади застосування реагентів для інтенсифікації процесу зневоднення в умовах традиційного коксохімічного виробництва України.
Keywords: кам'яновугільна смола; реагентне зневоднення; прямі емульсії; гідрофільність смол; руйнування емульсій; піроліз