Математична модель для розрахунку пускових характеристик асинхронного двигуна з урахуванням еквівалентних контурів втрат в сталі статора і ротора - Попович, Олександр Миколайович; Головань, Іван Васильович (НТУ "ХПІ", 2006)
Запропонована уточнена математична модель з урахуванням еквівалентних контурів втрат в сталі статора і ротора від вихрових струмів для формування пускових характеристик асинхронних двигунів з частотозалежними параметрами ротора.

A mathematical model of an induction motor that takes into account equivalent eddy-current loss contours in the stator and rotor steel is elaborated. The model is intended for construction of starting characteristics of induction motors with the rotor’s frequency dependent parameters.
A mathematical model for calculation of starting characteristics of induction motors allowing for equivalent loss contours in the stator and rotor steel
Keywords: вихрові струми; частотозалежні параметри ротора; диференційні рівняння; фазні координати; алгебраїчні рівняння; електромагнітні моменти; нелінійні електромагнітні параметри; електрична рівновага; starting characteristics; eddy-current losses in steel; induction motor