Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Основи математичного моделювання електричних систем та мереж" - Костюк, Ольга Василівна; Корніль, Тетяна Леонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
У другій частині методичних вказівок наведені основні поняття, методи та формули для таких задач математичного моделювання, як транспортна задача та задача формування матриць інцидентностей із використанням елементів теорії графів, є контрольні питання для поточного контролю якості отриманих знань та навичок, індивідуальні домашні завдання. Теоретичний матеріал носить довідковий характер, але викладений у доступній та компактній формі та ілюструє основні математичні ідеї і методи. Детально розглянуті приклади і задачі різної складності відображають найбільш раціональні методи та способи рішень та допомагають здобувачам набути практичних навичок для розв’язання практичних задач.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; математичне моделювання; електричні системи; електричні мережі; електрична енергія