Становлення виборчих технологій України за часів Лютневої буржуазно-демократичної революції 1917 р. - Киян, М. Ш.; Окладна, М. Г. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглядається процес становлення виборчих технологій в Україні за часів Лютневої буржуазно-демократичної революції 1917 р. Аналіз цих технологій представляє не тільки науковий, але і практичний інтерес. Особливий акцент робиться на правовому аналізі виборчого законодавства Тимчасового уряду та Центральної Ради та його подальшому використанню при розробці наукової основи проведення виборчих кампаній, як основної умови становлення та розвитку громадянського суспільства України, ії інтеграції до європейських країн.

This article consideres the process of formation of selective technologies in Ukraine in period of February bourgeois-democratic revolution in 1917. The analysis of these technologies represents not only scientific but also practical interest. The special emphasis is made on the legal analysis of electoral laws of Provisional government and Central Rada and its further use in the development of scientific basis of carrying out election campaigns as main condition of formation and development of civil society of Ukraine, its integration into the European community.
Keywords: законодавство виборче; суспільство громадянське; Тимчасовий уряд; Центральна Рада; євроінтеграція; демократія; історія України