Проблеми захисту авторського права в Україні - Орлова, А. В.; Перевалова, Людмила Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2014)
У даній роботі розглянуто проблеми, пов’язані з захистом авторського права в Україні. Виділені основні проблемні аспекти даного питання та проаналізовані основні причини їх виникнення. Запропоновано певний комплекс дій, спрямованих на вирішення проблеми захисту авторського права в Україні. Показано, що підвищення рівня судової та виконавчої влади, правової культури та свідомості громадян буде сприяти зменшенню правопорушень у сфері використання об’єктів авторського права.

The problems related to defence of copyright in Ukraine are considered in this work. The basic problem aspects of this question and analysed principal reasons of their origin are distinguished. The certain complex of the actions sent to the decision of problem of defence of copyright in Ukraine offers.
Problems of defence of copyright are in Ukraine
Keywords: авторське право; комп’ютерні програми; плагіат; правопорушення; авторська винагорода; організація колективного управління; copyright; computer programs; offences; plagiarism; award; organization of collective management