Використання поверхонь однакового нахилу для одержання сімей паралельних кривих - Шоман, Ольга Вікторівна (Таврійський державний агротехнологічний університет, 2011)
Розглянуто спосіб визначення еквіфазних (тобто еквідистантних або паралельних) кривих за допомогою поверхонь однакового нахилу.

The method of determination of equal-phase (equal-distance or parallel) curves by means of surfaces of identical inclination is considered.
Use of surfaces of identical inclination for receipt of family of parallel curves
Keywords: поверхні еквіфазні; криві еквідистантні; паралельність