Електрохімічний синтез каталітичних матеріалів для проблем захисту довкілля та водневої енергетики - Байрачний, Борис Іванович; Коваленко, Юлія Іванівна; Орябинська, Нталія Володимирівна; Єрмоленко, О. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
Досліджено отримання катодних покрить каталітично активними сплавами з сульфаматних електролітів. Виявлено високі каталітичні властивості окиснення чадного газу в повітряній суміші сплавів Fe-Co, Ni-Ag та Ni-Sn. Вивчено кінетичні залежності катодного покриття сплавом Fe-Ni, осадження якого супроводжується електрохімічним та дифузійним контролем.

Reception of a cathodic coating by catalyticly active alloys from sulfamate electrolytes is investigated. Tall catalytic properties of oxidation of carbonic oxide in an air-slaked mix of alloys Fe-Co, Ni-Ag that Ni-Sn are revealed. Kinetic dependences of a cathodic coating by alloy Fe-Ni are studied which precipitation is accompanied by the electrochemical and diffusive control.
Keywords: електроосадження; залізо; кобальт; нікель; покриття елехтрохімічне; сплав; електроліз