Спосіб ключового хешування на основі арифметики еліптичних кривих - Стасєв, Юрій Володимирович; Кузнецов, Олександр Олександрович; Одарущенко, Олег Миколайович; Чевардін, Владислав Євгенович; Євсеєв, Сергій Петрович; Малахов, Сергій Віталійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2006)
Спосіб ключового хешування на основі арифметики еліптичних кривих, який полягає в тому, що інформаційні дані М подаються у вигляді послідовності блоків М ={m1, m2,...,mk}, ключові дані подаються у вигляді великого числа k, а хешування даних виконується за допомогою пристрою множення за ітераційним правилом, який відрізняється тим, що ключові дані використовуються у скалярному добутку точок кривої, а здача зламу ключа хешування зводиться до обчислення дискретного логарифмування в групі точок еліптичної кривої.
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; цілісність даних; криптоперетворення; безключове хешування