Регуляризація визначення показників якості функціонування ІВС з врахуванням нечіткості інформації - Грабовський, О. В.; Волков, С. Л.; Скопа, О. О. (НТУ "ХПІ", 2013)
Приводиться трактування оцінки значення показника якості функціонування інформаційно- вимірювальної системи та приналежності його до того або іншого діапазону в термінах теорії нечітких множин, яке забезпечує можливість математичної установки якісних оцінок, що виражаються у формі лінгвістичних оцінок та нечітких чисел

Is a treatment evaluation value of the quality of functioning of information-measuring systems and their accessories-teeing it to a particular range in terms of the theory of fuzzy sets, which allows a mathematical set of qualitative assessments, expressed in the form of linguistic evaluations and non-clear numbers
Keywords: інформаційно-вимірювальна система; шкала якості; нечітка множина; технічне завдання; проект; технічна пропозиція; quality indicator; measuring and information system; range of quality; fuzzy set