Моделирование напряжений в шейном отделе позвоночника с ортезом - Веретельник, Олег Викторович (НТУ "ХПИ", 2008)
У роботі пропонується дослідження методом скінчених елементів механічної поведінки шийного відділу хребта з використанням програм CAD і даних експериментальних досліджень елементів біомеханічних систем у ортезуванні. Виконано аналіз напружень для біомеханічних систем та ортеза, що знаходиться у клінічному використанні.

Research of mechanical behavior of the cervical spine is in-process offered a finite-element method, together with the programs of CAD and experimental information elements of the biomechanics systems in orthes’ using. The analysis of tensions was executed for the biomechanical systems and orthes’ that are in the clinical use.
Keywords: травма; спинной мозг; геометрическая модель; голова; межпозвоночный диск; трабекулярная кость