"Третій сектор" як основа громадянського суспільства (II частина) - Білецький, Володимир Стефанович (Український культурологічний центр, 2005)
Стаття присвячена актуальній проблемі побудови нового громадянського суспільства в Україні. Виконано компаративний аналіз розвитку "третього сектора" в країнах Заходу (1-а частина), країнах СНД та Україні (2-а частина). Акцентовано увагу на особливій ролі недержавних аналітичних центрів (Think tank) як "п'ятої влади". Сформульовано ряд висновків та зауваг, спрямованих на пошук шляхів розбудови українського третього сектора.
Keywords: недержавні організації; економіка; політичні дослідження