Особливості впливу соціальних мереж на студентів - Стельмах, Оксана (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Висвітлено актуальність проблематики віртуальних соціальних мереж, що дедалі більше інтегрується в процеси та простір соціалізації людини. Здійснено теоретико-емпіричний аналіз впливу соціальних мереж на студентів. Проаналізовано особливості комунікації студентів в сучасному Інтернет-просторі. Виділено ознаки Інтернет-залежності юнаків. Обґрунтовано причини вибору інтерактивного способу спілкування. Встановлено, що більшість респондентів є активними користувачами соціальних мереж, мають емоційні труднощі у повсякденному спілкуванні та у студентів переважає середній рівень самотності.

The urgency of the issue of virtual social networks is highlighted, which is increasingly integrated into the processes and space of human socialization. The article deals with the theoretical and empirical analysis of the social networks impact on students. Peculiarities of students' communication in the modern Internet space are analyzed. Signs of Internet addiction of young people are highlighted. The reasons for choosing an interactive way of communication are substantiated. It was found that the majority of respondents are active users of social networks. It was found that the majority of respondents are active users of social networks, have emotional difficulties in everyday communication and students have an average level of loneliness.
Peculiarities of social networks influence on students
Keywords: соціальні мережі; користувачі соціальних мереж; Інтернетзалежність; комунікація; social networks; users of social networks; Internet addiction; communication