Особливості формування ресурсозберігаючої цегли (PC-цегли) методом напівсухого пресування - Савченко, О. Г.; Крот, О. Ю.; Тимощенко, А. М.; Буцкий, В. О. (НТУ "ХПІ", 2007)
В статті висвітлено особливості напівсухого пресування РС-цегли із сировинної суміші, яка пройшла попередню обробку в активаторі барабанно-валкового типу. Раціональні параметри процесу пресування запропоновано визначати за допомогою математичної моделі, яка базується на використанні компресійних кривих активованих сумішей.

In article habits of half-dry pressing a resourse-saving brick from mixes which have passed processing in activator are covered. Rational parameters of process of pressing are offered for determining with the help of a mathematical model which bases on use of compression curves activated mixes.
Keywords: бетонна суміш; НП; переробка; компресійні криві; КК; активатор