Особливості проектування лісозаготівельної техніки для роботи на територіях з ухилом. Частина 2. Розв’язування практичних задач - Мачуга, О. С. (НТУ "ХПІ", 2014)
Запропоновано методику інженерних розрахунків робочих характеристик лісозаготівельних машин – харвестерів: потужності двигуна та опорних реакцій. Методика базується на використанні рівнянь попередньо розробленої математичної моделі руху механізму площиною з ухилом, поєднаного із виконанням технологічних операцій. Розглянуто тестові приклади розрахунку, результати яких важливі для вибору відповідної до умов експлуатації техніки та коригування технологічних операцій лісозаготівлі для раніше придбаних механізмів

Methods for engineering calculations of harvesters' (forest machines) operating characteristics, such as engine power and basic reactions, have been proposed. The methods are based on using the eq¬uations of previously developed mathematical model of the mechanism's movement through the area with a slope, combined with the process operations' performance. Test examples of calculations have being considered. The results of the calculations are important for choosing machines, appropriate to operating conditions, and for correction of logging process operations of the mechanisms previously purchased
Features of logging equipment to be used in areas with a slope. Part 2. Solving practical problems
Keywords: інженерні розрахунки; лісозаготівельна машина; потужність двигуна; опорні реакції; вибір техніки; коригування операцій лісозаготівлі; engineering calculation; forest machine; engine power; basic reactions; choosing the machines; correction of logging operations