Про необхідність економічної обґрунтованості витрат на маркетинг - Кучіна, Світлана Едуардівна; Кітченко, Олена Миколаївна; Грипась, А. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглядаються питання пов’язані з визначенням витрат на маркетинг та збут, розподілом цих витрат по типу маркетинг-мікс. Досліджується ефективність маркетингової діяльності та результативність маркетингових заходів з різних точок зору. Запропоновано використання методики сегментного аналізу для групування доходів та витрат на підприємстві. Розглядається алгоритм пропонованої методики. Наголошується на необхідності витрат коштів на аналітичний маркетинг.
About the need for economic justification of expenses on marketing
Keywords: маркетингова рентабельність; сегментний аналіз; аналітичний маркетинг; контроль маркетингової діяльності; marketing costs; marketing income; marketing profitability; investment capital