Проекційне креслення. Виконання ескізу з натури - Краснокутський, Анатолій Михайлович; Савченко, Лідія Митрофанівна; Шевченко, Михайло Михайлович; Федченко, Ганна Валеріївна; Торяник, Василь Володимирович (НТУ "ХПІ", 2008)
Машинобудівне креслення – це одна із дисциплін, що становить основу підготовки бакалаврів та спеціалістів машинобудівних, механіко-технологічних, приладобудівних та інших спеціальностей. Основною метою курсу є набуття студентами навичок у застосуванні метода прямокутного проектування при виконанні технічних креслень та оформлення їх відповідно до вимог ЄСКД. Ключовою темою у цьому курсі є тема "Проекційне креслення"
Keywords: зображення; розрізи; перерізи; виносний елемент; ескіз; побудова ескізу деталі