Автономна тригенераційна енергоустановка рухомого об'єкта - Жарков, Антон Вікторович; Лазуренко, Олександр Павлович; Шевченко, Сергій Юрійович; Жарков, Віктор Якович; Галько, Сергій Віталійович; Хромишев, Віталій Олександрович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Автономна тригенераційна енергоустановка рухомого об'єкта складається з сонячних модулів циліндричної форми, акумулятора, контролера заряду-розряду, інвертора, кожен сонячний модуль містить дві коаксіально розташовані трубки із боросилікатного скла, з'єднані між собою з утворенням вакуумної колби, трубка меншого діаметра покрита послідовно з'єднаними ФЕП з виведеними електричними гермоконтактами, сонячні модулі об'єднані в батарею з паралельним з'єднанням пар електричних гермоконтактів, приєднаних через контролер заряду-розряду до акумулятора, до іншого виходу контролера приєднані споживачі постійного струму безпосередньо, а споживачі змінного струму - через інвертор, в порожнині скляної трубки меншого діаметра коаксіально розташована теплова труба з циліндричним герметичним корпусом із теплопровідного матеріалу, наприклад із чистої червоної міді, та капілярною структурою внутрішньої поверхні, наповненим робочим тілом з фазовим переходом, наприклад етанолом (С₂Н₅ОН), в центрі зони випару циліндричного корпусу установлена перегородка. При цьому, вона містить абсорбційний холодильник, приєднаний до бака-акумулятора.
Keywords: патент; фотоелектроперетворювачі; електроенергія; теплопровідність; транспортні засоби