Моделирование картины напряженности электрического поля в устройстве электродинамического воздействия при помощи пакета ANSYS/EMAG - Ларин, А. Ю.; Мартыненко, Александр Викторович (НТУ "ХПИ", 2007)
Запропоновано нову методику розробки систем електродинамічного захисту. Вона полягає в тому, що за допомогою узагальненого параметричного підходу проводиться моделювання електромагнітних явищ, виникаючих у процесі взаємодії бійка та елементів захисту, за допомогою сучасних САПР. Отримані чисельні результати порівняні з експериментальними дослідженнями, проведеними раніше. Зроблено висновки.

The new method of the electrodynamic defence systems development is offered. Generalized parametric approach for modeling of the electromagnetic phenomena in modern CAD/CAE systems is used. Numeral results are done and compared with the experimental researches taken earlier. Conclusions are done.
Keywords: боевые машины; бронестойкостиь; вес конструкции; защитные системы; электродинамическая защита; кумулятивная струя