Практикум з дисципліни "Безпека виробничих процесів і устаткування" - Мезенцева, Ірина Олександрівна; Вамболь, Сергій Олександрович; Кузьменко, Олена Олексіївна; Османова, Ольга Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У навчальному посібнику приведені практичні завдання і матеріали щодо організації проведення робіт з підвищеною небезпекою, розрахунки із звуко- та віброізоляції робочих місць машинобудівної галузі, дослідження місцевих вентиляційних пристроїв та мережі повітроводів, розрахунки захисних і запобіжних пристроїв, які застосовуються на обладнанні машинобудівних підприємств та інше, які дозволяють забезпечити безпечні умови проведення технологічних процесів. Посібник призначено для студентів спеціальності 263 – Цивільна безпека, освітня програма – «Охорона праці» і відповідає робочій програмі з дисципліни «Безпека виробничих процесів і устаткування». Може бути корисним викладачам вищих навчальних закладів освіти, аспірантам, студентам та слухачам курсів підвищення кваліфікації.
Keywords: навчально-методичний посібник; безпека виробничих процесів; безпека устаткування; цивільна безпека; охорона праці; виконання робіт з підвищеною небезпекою