Спосіб лікування панкреонекрозу - Бойко, Валерій Володимирович; Лихман, Віктор Миколайович; Шевченко, Олександр Миколайович; Ткач, Сергій Валерійович; Волченко, Ігор Володимирович; Меркулов, Андрій Олексійович; Османов, Рустем Рамзійович; Поліков, Георгій Олегович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Спосіб лікування панкреонекрозу включає катетеризацію головної панкреатичної протоки, аспірацію вмісту протоки та введення лікарських речовин. Катетеризацію головної панкреатичної протоки проводять з лапаротомного доступу на межі хвоста та тіла підшлункової залози і далі крізь великий дуоденальний сосочок в просвіт дванадцятипалої кишки та шлунок, де виконують мікрогастростому, крізь яку катетер виводять на передню черевну стінку. Вільний кінець катетера також виводять на передню черевну стінку. Введення лікарських речовин виконують, вводячи антисептики, антибактеріальні та антисекреторні препарати. Як антисептик вибирають декасан в 0,02 % розчині та вводять його в об'ємі 20-40 мл зі швидкістю 50-80 крапель за хвилину 4 рази на добу.
Keywords: патент; корисна модель; хірургія; лікування; медицина; панкреонекроз; підшлункова залоза