Оцінка якості і температури формування склопокрить, одержаних із силікатних колоїдних розчинів - Вахула, Я. І.; Мацигін, М. Я. (НТУ "ХПІ", 2006)
У результаті досліджень вивчено вплив окремих оксидів на температуру формування склопокрить системи SiO₂ – TiO₂ – В₂О₃ – Na₂O. Встановлено склад порошку розчинів після їх термообробки. Вибрано оптимальний склад скла з низькою температурою формування якісного покриття.

As a result of researches the influence of separate oxides on the forming temperature of the glass coverages of SiO₂ – TiO₂ – В₂О₃ – Na₂O system is studied. Composition of solutions after their heat treatment is set. Optimum composition of glass with the low temperature of high-quality coverage forming is chosen
Keywords: якісне склопокриття; склотвірна система; склад розчину; властивості покриття; температура склоутворення; термоосад розчинів