Керамічна маса для виготовлення дорожнього клінкеру - Лісачук, Георгій Вікторович; Солонецький, Олексій Іванович; Федоренко, Олена Юріївна; Присяжна, Лариса Василівна; Гопта, Аліна Юріївна; Блудова, Ірина Ігорівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Керамічна маса для виготовлення дорожнього клінкеру містить глину тугоплавку полімінеральну, глину каолініто-гідрослюдисту, відходи збагачення пегматиту та відходи виробництва феротитану.
Keywords: будівельна кераміка; відходи виробництва феротитану; маріуполіт; масовий вміст матеріалів; глина каолініто-гідрослюдиста; сировинні матеріали