ДТА стекол системи Na₂O – PbO – SiО₂ і системи Na₂O – CaO – SiО₂ - Єзікова, С. В. (НТУ "ХПІ", 2006)
Дериватографічним методом для розплавів силікатних систем визначені структурні перетворення у цьому стані вище за лінію ліквідусу, що підтверджує колоїдну будову останніх.

The structural transformations of the state have been distinguished by a derivatographical method for the silicate systems melt above the liguidus line. The aforesaid confirms the colloidal structure of the latter.
Keywords: натрій-боро-силікатна система; розплав; температура; теплова енергія; розчин; ентропія