Історичні передумови становлення готельної індустрії - Побережна, Наталія Миколаївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2017)
Інтеграція України у світовий туристичний бізнес вимагає формування відповідної інфраструктури його підсистем, однією з домінуючих виступає гостинна діяльність. Гостинна індустрія пройшла величезний шлях від античного слабко сформованого уявлення щодо призначення готельної справи до сучасного системоутворюючого компоненту туристичного бізнесу, від ефективності управління й аналізу діяльності якого залежить розвиток цілої галузі економіки. Сьогодні важко представити країну, яка б прямо чи опосередковано не надавала або не відкривала можливості для своїх громадян залучитися до будь-якого виду технології гостинності: для одних країн туризм став перспективним джерелом наповнення бюджету, а для інших – невід’ємним складником стилю життя населення.
Keywords: готель; готельна індустрія; готельно-ресторанне господарство; готельний бізнес; готельно-ресторанний бізнес