Синтез робастных комбинированных систем с динамическими компенсаторами возмущений - Любчик, Леонид Михайлович; Малько, Максим Николаевич (НТУ "ХПИ", 2004)
Розглянуто задачу синтезу багатовимірних комбінованих систем управління з динамічними компенсаторами збурень. Структура компенсатора отримані за допомогою теорії обернених динамічних моделей. Для вирішення задачі параметричного синтезу компенсаторів в умовах дії невизначених завад запропоновано робастний підхід на основі мінімізації функціоналу якості у вигляді норми передавальної функції сигналу похибки управління.
Keywords: робастные комбинированные системы управления; динамический компенсатор возмущений; обратная динамическая модель; параметрический синтез