Технологическая схема очистки сточных вод комбинатов пивобезалкогольных напитков - Гурджян, А. Н.; Хитрова, Ирина Владимировна; Козлова, О. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті пропонується нова технологічна схема очистки стічних вод, розроблена для пивобезалкогольного комбінату "Славутіч" (м. Запоріжжя), яка дозволяє скидати стічні води в річку без загрози навколишньому середовищу. Ця технологія передбачає повну біологічну очистку стічних вод з використанням анаеробного метанреактора, аеротенка та біофільтра з іммобілізованими мікроорганізмами.

The article offers a new technological scheme of sewage water purification designed for alcohol-free beer integrated plant "Slavutich" (Zaporozhie), which allows discharging sewage water into the river without threating the environment. The given technology envisages complete biological purification of sewage water with the use of an anaerobic methane reactor, aerotank and biofilter with immobilized microorganisms.
Keywords: взвешенные вещества; биологическая очистка; анаэробный метанреактор; гранулированный ил; сбраживание; закисление