Мова програмування Java. Частина 1 - Шаповалова, Марія Ігорівна; Водка, Олексій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У навчальному посібнику розглянуто основи програмування мовою Java, її синтаксис та об’єктно-орієнтовану модель. Наведено основні принципи роботи з колекціями, рядками, потоками та структурою Java-програм. Усі розділи супроводжуються прикладами, контрольними запитаннями та завданнями для самостійної роботи, що сприяє ефективному засвоєнню матеріалу. Призначено для студентів бакалаврського рівня підготовки спеціальностей F1(113) «Прикладна математика», F3(122) «Комп’ютерні науки» та інших технічних спеціальностей денної та заочної форм навчання.
Keywords: мова програмування Java; об'єктно-орієнтоване програмування; колекції Java; багатопоточність; синтаксис Java