Концепція розвитку на засадах форсайту - Перерва, Петро Григорович; Мехович, Катерина Сергіївна (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
В доповіді доведено, що форсайт як концепція розвитку виник у другій половині XX століття і з того часу перетворився на потужний механізм прогнозування та формування бажаних сценаріїв майбутнього. Його головна мета — не лише передбачення можливих змін, але й активне впливання на майбутнє шляхом консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін. Форсайт дозволяє вибудовувати довгострокові стратегії, що ґрунтуються на сценарному аналізі, моделюванні розвитку та оцінці перспектив різних сфер життя. Його застосування поширюється на різні рівні — від міжнародних програм до національних і регіональних стратегій, а також окремих галузей економіки та компаній
Keywords: форсайт-методи; технології; передбачення; прогнозування; розвиток; промислові підприємства