Роль самосвідомості людини в забезпеченні безпеки життєдіяльності - Бойченко, М. О.; Мовмига, Наталія Євгенівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Обґрунтовано значущість самосвідомості людини стосовно забезпечення власної безпеки, проаналізовано деякі шляхи підвищення рівня безпеки за рахунок підвищення самосвідомості безпеки.

The importance of a person to his own safety is substantiated, some ways of increasing the level of security by increasing the self-awareness of security are analyzed.
The role of human self-awareness in ensuring the safety of life
Keywords: безпека життєдіяльності; здоров’я; самосвідомість; life safety; health; self-awareness