Розширення можливостей комплексної переробки рослинної сировини - Руднєва, Лариса Леонідівна; Бухкало, Світлана Іванівна (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті досліджено способи розширення використання восків, які виділені з рослинної сировини шляхом її омилення з подальшою екстракцією за допомогою органічних розчинників. Склад одержаних восків аналізували за необхідними порівняльними характеристиками з метою покращення диспергування пігментів та розширення можливостей використання восків в лакофарбовій промисловості

The article investigates the possibility of use of integrated waxes isolated from plant material by means of saponification, followed by extraction with organic solvents. The composition of the waxes were analyzed in accordance with the necessary comparative characteristics of raw materials and products in order to further use in the paint industry
Keywords: насіння соняшнику; олія; віск; розчинник; хімічний аналіз; диспергування пігментів; лакофарбова промисловість; sunflower seeds; oil; wax; solvent; chemical analysis; dispersing pigments; paint industry