Благодійна діяльність єврейських підприємців Дрогобича і Борислава як індикатор модерності - Москалець, В. К. (НТУ "ХПІ", 2013)
Автор аналізує благодійну діяльність єврейської спільноти Дрогобича та Борислава, зокрема підприємців в другій половині ХІХ століття. Метою статті є продемонструвати харитативні стратегії та напрямки діяльності як організацій так і окремих осіб і з’ясувати роль західноєвропейських товариств у зміні цих стратегій.

Author analyses philantropical activity of the Jewish community in Drohobych and Boryslaw, focusing on entrpreneurs in the second half of the XIXth century. The article aims to demonstrate charitative strategies and directions of the activity both of organizations and private philantrops. Another point is to understand the role of Western European organizations in change of these strategies.
Keywords: поведінка соціальна; шпиталі; школи; стратегії харитативні; товариства західноєвропейські; charity; Jewish community; hospitals; schools; social behavior