Покращення структури і властивостей деталей, відновлених наварюванням металевої стрічки термоциклічною обробкою - Коровайченко, Ю. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті розглядаються параметри процесу покращення структури і властивостей деталей, відновлених наварюванням металевої стрічки термоциклічною обробкою. Встановлено, що перебудова мікроструктури окремих зон відновленої деталі в процесі термоциклічної обробки починається в різних стартових умовах і здійснюється з різними темпами, але у сукупності з дифузійними процесами, змінами щільності дислокацій та іншими процесами перебудови кристалічної решітки, приходить до одного результату.
Keywords: високотемпературні методи; відновлення поверхонь; аустенітизація; перебудова мікроструктури; механічні властивості; кристалічна решітка