Температури плавлення вуглеводнів як індикатор кластерної будови - Трегубова, Ф. Д. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
На підставі відомих температур плавлення вуглеводнів (алканів, алкенів, алкінів, циклоалканів) запропоновано можливу будову кластерів. Розроблено принцип розрахунку довжини кластера.

On the basis of the known hydrocarbons melting points (alkanes, alkenes, alkynes, cycloalkanes), a possible structure of the clusters is proposed. The principle of determining the cluster length has been developed.
Hydrocarbons melting temperatures as clusters structure indicator
Keywords: вуглеводні; кластер; еквівалентна довжина ланцюга; температура плавлення; hydrocarbons; cluster; equivalent chain length; melting point