Тромбоз коротких артерій шлунку як причина некрозу кукси шлунку після субтотальної дистальної резекції: випадок із практики - Краснояружський, А. Г.; Сочнєва, Анастасія Львівна; Кріцак, В. В.; Ковцур, В. П. (ДУ "Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В. Т. Зайцева НАМН України", 2021)
У цій статті висвітлено проблему ішемічного некрозу кукси шлунку після його дистальної резекції, що є рідким, але одним із найбільш грізних ускладнень оперативного лікування.

This article covers the problem of ischemic necrosis of the gastric stump after its distal resection, which is a rare but one of the most formidable complications of surgical treatment.
Thrombosis of the short arteries of the stomach as a cause of necrosis of the stumpof the stomach after subtotal distal resection: a clinical case
Keywords: дистальна резекція шлунку; ішемічний некроз кукси шлунку; distal gastric resection; ischemic necrosis of the gastric stump