Сучасний стан і перспективи розвитку міжнародного туризму в Україні - Білоцерківський, Олександр Борисович (Херсонський державний університет, 2018)
Стаття присвячена аналізу сучасного стану і перспектив розвитку міжнародного туризму в Україні. Розглянуто динаміку структури міжнародного та внутрішнього туризму. Визначено структуру в'їзних і виїзних туристичних потоків за країнами. Побудовано парні та множинні регресійні моделі, перевірено їх адекватність. Зроблено точковий та інтервальний прогноз в'їзних і виїзних туристичних потоків в Україні на 2017-2018 роки.

The article deals with the analysis of the current state and development prospects of international tourism in Ukraine. The structure’s dynamics of international and internal tourism is considered. Based on countries the structure of inbound and outbound tourist flows is determined. A paired and multiple regression models are constructed, their adequacy is tested. A point and interval forecasts of inbound and outbound tourist flows in Ukraine for 2017-2018 are made.
Current state and development prospects of international tourism in Ukraine
Keywords: міжнародний туризм; в'їзний туризм; структура туристичного потоку; парні регресійні моделі; точковий прогноз; множинні регресійні моделі; інтервальний прогноз; внутрішній туризм; point and interval forecasts; inbound and outbound tourism; structure of tourist flows; paired and multiple regression models; international and internal tourism