Адаптивний метод визначення динамічних характеристик процесу нижнього пресування - Лисенков, В. Ю.; Дьомін, Дмитро Олександрович (НУ "Запорізька політехніка", 2025)
Запропоновано побудувати метод, який не потребує вимірювання зусиль в системі, а дозволяє отримати динамічні характеристики процесу пресування на основі адаптивного підходу до визначення технологічного зусилля.

Proposed to build a method that does not require measurement of effort in the system, but allows to obtain dynamic characteristics of the pressing process based on an adaptive approach to determining the technological effort.
Keywords: піщана ливарна форма; пресові формувальні машини; ущільнення формувальної суміші; sand mold; press molding machines; sand mold