Одержання ефективних ПАР окисненням соняшникового фосфатидного концентрату - Демидов, Ігор Миколайович; Крамаренко, А. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Фосфоліпіди є якісними поверхнево-активними речовинами (ПАР), що широко застосовуються в харчовій промисловості у комплексі з іншими емульгаторами. У статті розглянуто технологію одержання ПАР з підвищеними емульгуючими властивостями на базі соняшникового фосфатидного концентрату, що є ефективними при створенні прямих та зворотних емульсій без додавання інших ПАР.
Keywords: емульгатори; модельна емульсія; гідрофільні властивості; пероксид бензоїлу; окиснення; фосфоліпіди