Стічні води, що містять в своєму складі нітрат кальцію. Їх склад, утилізація та вторинне використання - Байрачний, Володимир Борисович; Макєєв, Павло Валентинович; Зіньковський, Артем Олександрович (Perfect Publishing, 2023)
якості побічного продукту на підприємствах, які виготовляють складні мінеральні добрива на основі азотної кислоти, наприклад нітроамофоски, отримують нітрат кальцію. Він утворюється при азотнокислому розкладанні природних фосфатів: Ca5(PO4)3F + 10 HNO3 = 3H3PO4 +5Ca(NO3)2 + HF +290кДж
Keywords: стічні води; утилізація стічних вод; нітрат кальцію; мінеральні продукти