Дослідження асортименту фармацевтичного підприємства з використанням методу ABC–XYZ-аналізу - Білоцерківський, Олександр Борисович; Ширяєва, Наталя Володимирівна; Горбонос, М. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У роботі проведено аналіз асортименту фармацевтичного підприємства за 2009-2010 рік. Це завдання вирішується з використанням методів ABC- та XYZ-аналізу, а також їх комбінації. Визначено групи A, B, C та X, Y, Z. Складено матрицю ABC–XYZ-аналізу, на підставі якої розроблено рекомендації щодо ефективного управління запасами.

In the paper assortment’s analysis of pharmaceutical enterprise for 2009-2010 is presented. This problem is solved by ABC- and XYZ-analysis as well as their combination. A, B, C and X, Y, Z groups are defined. ABC–XYZ-matrix is formed. Instructions for effective inventory management are developed.
Keywords: логістика; асортимент фармацевтичного підприємства; метод ABC–XYZ-аналізу; фармацевтичне підприємство