Атмосферне повітря як головний фактор безпеки життєдіяльності людей в умовах сучасності - Неклюєнко, К. М.; Білоножко, О. С.; Бахарєва, Ганна Юріївна (НТУ "ХПІ", 2014)
Статтю присвячено опису актуального питання стану атмосферного повітря, яке нас оточує та яким ми дихаємо. Забруднення атмосферного повітря являє більшу загрозу для людини, ніж забруднення води, тому що від забруднення повітря неможливо врятуватись. Тому, можна зробити висновок, що у сучасних умовах найбільш важливим завданням є захист атмосферного повітря від забруднень.

The article is devoted to description of topical problem of atmospheric air state, which to surround us and who we breathing. Pollution оf atmospheric air is very dangerous to people. It is more dangerous than pollution оf water, because to save from air pollution impossibly. Sо, can do the conclusion: important object is protection of atmospheric air from pollution in contemporary condition.
Keywords: атмосферне повітря; небезпека; забруднення; atmospheric air; dangerous; pollution