Інноваційний розвиток міської інфраструктури - Нечепоренко, Д. О. (Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова, 2025)
В доповіді доведено, що основні напрями інновацій по розвитку міської інфраструктури в першу чергу пов’язані з розвитком системи розумного транспорту та мобільністю . Цей напрямок інноваційного розвитку передбачає впровадження інтелектуальних транспортних систем, електротранспорту та приватно-громадських транспортних моделей (ITS) для оптимізації дорожнього руху та зменшення заторів; використання електротранспорту та розвитку мереж зарядних станцій; інтеграцію мобільних додатків для громадського транспорту, що дозволяють прогнозувати маршрути та розклад; розвиток концепції «місто без пробок» через каршеринг, велосипедну інфраструктуру та автономні транспортні засоби
Keywords: інновації; інтелектуальна власність; комерціалізація; технології; міста; інфраструктура