Втрати вуглеводнів при переробці нафти. Заходи зменшення втрат вуглеводнів та впливу на навколишнє середовище - Приходько, Алевтина Максимівна; Панчева, Ганна Михайлівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розглянуто вплив нафтопереробних заводів на навколишнє середовище та людину. Наведені чинники, які впливають на втрати, кількісні показники втрат нафтопродуктів на НПЗ та шляхи їх скорочення.

The impact of oil refineries on the environment and humans. Factors which impact loss of hydrocarbons at oil refineries, quantitative indicators of loss of hydrocarbons at oil refineries, and possible solutions.
The loss of hydrocarbons during oil refining. The ways of reducing the loss of hydrocarbons and the impact on the environment
Keywords: втрати; вуглеводні; резервуари; герметизація; loss; hydrocarbons; tanks; sealing